Qui som?

 

Som aficionats a l’automodelisme de radio control que ens reunim durant l’any per a practicar la nostra afició que tan ens agrada i poder-la compartir amb altres persones també aficionades com nosaltres mateixos. Ens reunim als clubs, que son els que organitzen les carreres del campionat interclubs RCLleidaTT, per a passar-ho bé practicant, entrenant, configurant el cotxe, que és el que ens agrada i aprofitem per a competir, gaudir dels nervis, neguits, alegries, avançaments, disputes de la posició en la carrera, passar-los i guanyar als companys i poder gaudir fins la pròxima carrera de que els has guanyat i has pujat al podi, has obert l’ampolla de cava i els has ruixat a tots de cava!!! I preparats per a la pròxima carrera per a tornar-hi amb més ganes que mai!!!

 


- DEFINICIÓ DE L’AUTOMODELISME

El modelisme pur segons l’Institut d’Estudis Catalans, "és la tècnica i art de construir reproduccions a escala reduïda de vehicles de locomoció i objectes o aparells diversos".
Per aquest motiu els nostres vehicles, automòbils o cotxes, actualment en el campionat que duem a terme, són a escala 1/8 i 1/6, ja que són una reproducció a escala.

Auto (d’automodelisme) es un prefixoide (la primera part) del mot automòbil.
És a dir, automodelisme ve a ser el modelisme dels automòbils.

Radio control. Radio ve del prefixoide del mot radiocomunicació i control, és l’acció de controlar, o el conjunt d’operacions per a modificar, iniciar o finalitzar el funcionament d’un vehicle.

Per tant, el nostre hobby es basa o es fonamenta en el conjunt d’operacions per a modificar, iniciar o finalitzar el funcionament d’un vehicle mitjançant la radiocomunicació d’un automòbil a escala reduïda. O el que és el mateix, el control dels moviments d’un automòbil a escala. També conegut més vulgarment com cotxes a radio control, cotxes teledirigits, cotxes rc, buggys, etc.

En conclusió, es necessita el cotxe i un aparell emissor, o emissora, també anomenada "radio" (segurament l’abreviació d’aparell de radiocomunicació).

 


- ON ENS TROBEM O REUNIM?

Habitualment els punts on ens trobem són en els circuits en els quals es realitzarà una carrera del Campionat Interclubs RCLleidaTT i, per tant, en un dels clubs de la província de Lleida.
En la actualitat el campionat es desenvolupa en quatre clubs, en el Club Call de Lleida capital, en el Club Esportiu SegriàRc d’Alcarràs, en el Club Automodelisme Mollerussa i en el Club Modelisme Tàrrega.
Sempre tenint en comptes les dates de competició i ja sigui en dissabte, dia d’entrenaments, o en diumenge, el dia de la carrera.

 


- EN QUINA FRANJA DE POBLACIÓ ENS TROBEM ELS ASSISTENTS?

La veritat es que no tenim una franja de població específica ja que aquesta afició, o aquest "hobby", no té límits d’edat. Tothom s’hi pot aficionar i sereu benvinguts.

 


- QUI POT PARTICIPAR?

Pot participar tothom que estigui interessat en aquest món, i la millor manera de fer-ho es acudir a un dels clubs del campionat i fer-s’hi soci ja que allí us informaran de com funciona el campionat, com s’ha de començar a practicar, quin vehicle us heu de comprar per poder participar, us ajudaran a posar el cotxe a punt i tot un seguit d’informacions que us seran imprescindible per a que aquesta afició, o “hobby”, no us doni mal de caps, o els menys possibles!

 


- ESTIC INTERESSAT, COM COMENÇO?

La millor manera de començar bé es contactar amb un dels clubs que formen el campionat i fer-s’hi soci.

 


- PER QUÈ M’HE DE FER SOCI D’UN CLUB?

Doncs per una raó molt senzilla, perquè el lloc on hi haurà més gent que tingui coneixement d’aquest món és en un club i, a més, és on hi ha un circuit per a poder practicar i, a més, és on et poden ajudar a fer funcionar el vehicle correctament i, a més, es on aprendràs a conduir seguint un traçat i, a més, és on t’ho passaràs bé corrent amb d’altres cotxe i, a més, és on tindràs unes instal·lacions adequades i, a més, és on...

 

 

El primer de tot es que t’atansis a un circuit o be te posis en contacte amb nosaltres, estarem encantats d’assessorar-te en la compra del vostre primer material de RC tant a nivell d’iniciació com a nivell de competició i del funcionament general d’aquest hobby.

 

 

 

www.RCLleidaTT.cat

 
 
 
 
>